Ενοικιαζόμενα δωμάτια Μετέωρα, ξενοδοχείο Μετέωρα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα
Ελληνικά English Russian Deutcsh
   
  Αρχική
  Ο Ξενώνας μας
  Τα Μετέωρα
  Περιοχή
  Φωτογραφίες
  Πώς θα έρθετε
  Κρατήσεις
  Επικοινωνία

 

 

Περιοχή - δραστηριότητες

Η περιοχή των Μετεώρων αποτελεί τον παράδεισο του αναρριχητή με εκατοντάδες διαδρομές για κάθε επίπεδο και βαθμό δυσκολίας. Υπάρχουν ακόμη παλιά μονοπάτια που δίνουν την ευκαιρία για πεζοπορία ανάμεσα στους πελώριους βράχους και καταπληκτική θέα.

Από την Καλαμπάκα μπορεί κανείς με ημερήσιες εξορμήσεις να γνωρίσει την ευρύτερη περιοχή, έναν τόπο με πανέμορφα χωριά, λίμνες, ποτάμια δάση και βουνά που παραπέμπουν σε αλπικά τοπία.

Σε απόσταση 18 χλμ. από την Καλαμπάκα βρίσκεται η Πύλη, με το χαρακτηριστικό φαράγγι που ενώνει την Ήπειρο με τη Θεσσαλία. Εδώ υπάρχει μια πέτρινη τοξωτή γέφυρα, χτισμένη το 1514.
Από την Πύλη μπορεί κανείς να συνεχίσει για τη λίμνη Πλαστήρα (1 ώρα και 20 λεπτά από Καλαμπάκα) ή για το Περτούλι και τα χωριά του Ασπροποτάμου.

Λίγο πριν το Περτούλι και στην περιοχή που λέγεται "Περτουλιώτικα λειβάδια" λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο σε υψόμετρο 1200 μ. Εδώ υπάρχουν ακόμη εγκαταστάσεις για ιππασία και τοξοβολία καθώς και μονοπάτια και ορεινοί δρόμοι ιδανικοί για ορεινή ποδηλασία και motocross. Μετά το Περτούλι, στην περιοχή του Ασπροποτάμου (Αχελώου) υπάρχει εξειδικευμένο κέντρο για κανό-καγιάκ και ραφτινγκ.

Μόλις 3 χιλιόμετρα από την Καλαμπάκα βρίσκεται το χωριό Θεόπετρα με το ομώνυμο σπήλαιο. Πρόκειται για ένα σπήλαιο με σημαντικά ευρήματα από την παλαιολιθική εποχή που έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας.


????????????? ??????? ???????, ?????????? ???????, ???????, ?????????

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες