Ενοικιαζόμενα δωμάτια Μετέωρα, ξενοδοχείο Μετέωρα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα
Ελληνικά English Russian Deutcsh
   
  Αρχική
  Ο Ξενώνας μας
  Τα Μετέωρα
  Περιοχή
  Φωτογραφίες
  Πώς θα έρθετε
  Κρατήσεις
  Επικοινωνία

 

 

Τα Μετέωρα

Οι επιβλητικοί βράχοι των Μετεώρων και τα γαντζωμένα πάνω τους μοναστήρια συνθέτουν ένα τοπίο μαγευτικό και υπερβατικό, ένα φαινόμενο μοναδικό στον κόσμο που προστατεύεται από την UNESCO σα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.

Χίλιοι περίπου θεόρατοι βράχοι που θυμίζουν πέτρινο δάσος προκαλούν δέος και έκσταση στον επισκέπτη. Αυτά πρέπει να ήταν και τα συναισθήματα των πρώτων μοναχών που εγκαταστάθηκαν εδώ δημιουργώντας ένα μοναστικό κέντρο που σήμερα μετρά έξι αιώνες ζωής. Το πρώτο οργανωμένο μοναστήρι - το Μεγάλο Μετέωρο - λειτούργησε το 14ο αιώνα, αν και οι πρώτοι ερημίτες μοναχοί ήρθαν στην περιοχή τον 11ο αιώνα.

Από τα 24 μοναστήρια που υπήρχαν, σήμερα σώζονται μόνο έξι εκ των οποίων τα δύο είναι γυναικεία. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει το μοναδικό τοπίο, την αρχιτεκτονική, τις αγιογραφίες και να δει από κοντά τη ζωή των μοναχών.

Κάτω ακριβώς από τους βράχους βρίσκεται η όμορφη πόλη της Καλαμπάκας και το γραφικό χωριό Καστράκι. Απέναντι από τους βράχους, η οροσειρά της Πίνδου συμπληρώνει το πανέμορφο κάδρο.

Μοναστήρια

  • Μονή Αγίου Στεφάνου
  • Μονή Αγίας Τριάδας
  • Μονή Βαρλαάμ
  • Μονή Ρουσάνου
  • Μεγάλο Μετέωρο
  • Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά

 


????????????? ??????? ???????, ?????????? ???????, ???????, ?????????

Ρέθυμνο HOTSoft.gr σχεδιασμός, κατασκευή, Προώθηση ιστοσελίδων, Κρητη SEO. Ρέθυμνο Aσύρματα δίκτυα WiFi, Δομημένη καλωδίωση, έξυπνο σπίτι. Rethymno Website Design, Web Development, Web site Promotion, SEO Crete SEM.
powered by HOTSoft.gr
internet, δίκτυα & τηλεπικοινωνίες